VM seiling 2015

VM for Europajoller 2015 skal arrangeres av Arendal Seilforening. Arendal søkte om arrangementet også forrige gang, uten å vinne, men i 2015 kommer verdenseliten til Norge. VM arrangeres i juli, med de store mesterskapsseilasene fra 18. til 25. juli. Åpen uke arrangeres fra 13. til 17. juli. VM vil bli et kompakt arrangement, der deltakerne skal bo i og ved Hove. Der kan deltakere og støtteapparat overnatte i hytter, telt eller bobiler. Det ligger også et hotell i nærheten. Selve seilasene vil foregå i området mellom Hove og Torungen. Området byr på gode og stabile værforhold.

Selv om man ikke er aktiv seiler, kan det være morsomt å følge VM fra stranden. Det er mange muligheter til å se seilerne fra land, samtidig som man nyter solen og sommeren. Oppkjøringen til VM har allerede startet, med treningøkter i området rundt Arendal og Hove. Regjerende verdensmester Lars Johan Brodtkorb er en av dem som allerede har prøvd området der VM skal arrangeres.

Det blir også arrangert treningsseilaser i påsken, for de norske seilerne er selvsagt ivrige etter å gjøre sitt aller beste når de har VM på hjemmebane. Det er selvsagt en fordel å ha prøvd ut VM-banene på forhånd, men mye kan skje under selve konkurransen.