Siren Sundby – OL-vinner 2004

Siren Sundby er en norsk seiler fra Vestby. Hun seiler for Soon Seilforening. Sundby begynte å seile optimistjolle da hun var bare seks år gammel. Senere seilte hun Europajolle, og ble juniorverdensmester i Europajolle i 1999 og 2000. Som syttenåring klarte hun å kvalifisere seg til OL. Hun vant ingen medaljer i sitt første OL, men hun tok med seg mye erfaring videre.

I 2002 vant Sundby sølv i VM i Europajolle. I 2003 ble hun både europamester og verdensmester, og hun vant prøve-OL i Europajolle. Derfor var forventningene store da det var OL i 2004. Sundby klarte å forsvare seieren fra prøve-OL, og ble olympisk mester selv om hun ble diskvalifisert i et av seilasene. I 2004 ble hun også verdensmester i Europajolle for andre gang. Sundby la egentlig opp etter dette, men kom tilbake til OL i Beijing, da som styrmann i klassen Yngling, sammen med Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen.

Siren Sundby ble utnevnt til Årets kvinnelige seiler av det internasjonale seilforbundet i 2003. Hun vant også Porsgrunds Porselænsfabriks Ærespris samme år. Hun er søster til Christopher Sundby, som også har vært aktiv seiler, og hun er gift med den tidligere seileren Christopher Gundersen. Hun har også deltatt i TV-konkurransen Mesternes Mester i 2011. I dag jobber hun som konsulent i Capgemini Consulting.