Populære destinasjoner for seilere

Norge byr på veldig mange vakre kystområder, og mange er fornøyd med å seile rundt i eget land, og oppdage nye sider ved Norge. Sørlandet, Oslofjorden, Vestlandet og Nord-Norge byr på ulik og vakker natur, og det finnes mange gode gjestehavner i Norge, med høy standard.

Men det frister også å reise til utlandet, og da er Sverige og Danmark de mest opplagte reisemålene for mange. Det er forholdsvis lett å komme seg til nabolandene våre, ettersom man kan seile dit i egen båt. Dersom man vil på seilferie andre steder, kan det være vanskelig å ta med båten hjemmefra, men det finnes gode muligheter for å leie båter, spesielt i de mest populære ferieområdene. Middelhavet og Adriaterhavet er vakre steder med varmt klima og mange spennende øyer og kystområder å utforske. For å leie båt uten skipper må man ha papirene i orden, og kunne bevise at man er en erfaren seiler.

Dersom man vil dra enda lenger, er det fint å seile i Karibia, i flere asiatiske land, og i Australia og New Zealand. Det er altså mange muligheter for å seile i ferien, og oppdage verden fra havet. Seiling er perfekt for hele familien.