NC Europajolle 2015

Norgescupen i Europajolle arrangeres som en serie enkeltseilaser. De ulike seilasene arrangeres av forskjellige seilforeninger landet over. Ved å dele på arrangementet på denne måten, blir belastningen mindre på hver enkelt forening, og flere klubber får oppleve gleden ved å arrangere en større seilas i eget farvann. Det er planlagt fire runder i NC Europajolle 2015. Den første runden går 25. til 26. april. Deretter følger én runde i begynnelsen av mai, én i slutten av mai, og én i september.

Europajolle er en enmannsjolle med lange tradisjoner. Jollen ble utviklet i 1960, men selv om det finnes mange Europajoller i Europa, er det bare i Skandinavia man arrangerer regattaer med disse båtene. Mange båter stiller til start i regattaene, men miljøet krymper, spesielt etter at Norges Seilforbund valgte å satse på Laser og Optimistjolle. Europajolle var OL-klasse for kvinner fra 1992, men de mistet denne statusen i 2004.

Europajollen er laget av glassfiber, og veier omtrent 60 kg, med rigg og seil. Skroget smalner mot baugen, men er avrundet bak. Norge har vunnet olympisk gull i Europajolle med seilerne Linda Andersen (1992) og Siren Sundby (2004). Norgescupen i Europajolle trekker fortsatt ganske mange deltakere fra hele landet.