Koble til nett på båten

For mange er det å ha båt en måte å unnslippe hverdagens kjas og mas på, men det kan allikevel være hyggelig og praktisk å ha en god nettilkobling mens du er ombord. Det er ikke alltid mobilen får inn de beste signalene når du er på sjøen, og et godt tips kan derfor være en liten bærbar ruter.

Bærbar ruter

Selv om de bærbare ruterne også går på det mobile nettet, så har de ofte bedre kapasitet til å ta imot signaler enn hva mobiltelefonen din har. Ikke minst betyr det også at flere kan bruke det samme nettet uten å betale ekstra for det. Det finnes flere gode leverandører av bærbart internett, men det lønner seg å sjekke hvilke som tilbyr best signaldekning i de områdene du oftest bruker båten. Dekningen blir bedre og bedre for hvert år som går. Husk også at denne typen ruter også enkelt kan tas med på hytta eller på ferieturer andre steder i landet.

Hvorfor nett på båten?

Når du er ute med båten bruker du selvsagt mye tid bare på å kose deg med været, fisking, bading eller med familien. Allikevel kan det fort bli kjedelig dersom du har en litt lengre tur for å komme til en spesifikk strand eller fiskeområde, og da er det ikke dumt å ha noe å bedrive tiden med. Mange liker å spille på mobilen for å få tiden til å gå, men svært mange nettsteder krever at du er koblet til internett for å kunne spille.

Det samme gjelder dersom du ønsker å sjekke værmeldingen, eller kanskje holde deg oppdatert på hva som skjer på fotballfronten. Det er også en god reserveløsning å ha i forhold til å holde kontakt med de på land, og det kan være viktig hvis det oppstår uforutsette situasjoner.