Kiting

Kiting kalles også kiteboarding eller kitesurfing. Sporten går ut på at man står på et lite brett som blir trukket framover av en drage. Kiteren styrer dragen, og vinden bestemmer farten. Kitebrettet har stropper til å feste føttene, og finner under for å gjøre det enklere å styre. Det finnes to ulike typer drager. En type er oppblåsbar, mens en annen er laget av folie. De oppblåsbare dragene flyter i vannet. Foliedragene har lommer som fylles med luft oppe i luften. Man bruker også drager i ulike størrelser, avhengig av vindstyrken.

Kiting ble funnet opp på 1990-tallet, og selv om sporten startet som fritidsaktivitet, har den utviklet seg til å bli en konkurransesport. I dag konkurreres det både i freestyle, wakestyle og waveriding. Det har også utviklet seg en egen variant av sporten der man kiter på snø. Dette kalles snøkiting, og er også populært i Norge.

Under konkurransene i kiting er det hoppene og triksene som lokker publikum. Kiterne kan hoppe opp i luften og gjøre ulike triks og rotasjoner før de lander igjen. Kiterne kan få veldig stort fart. Verdensrekorden i kiting er 55,65 knop. Denne rekorden ble satt av Rob Douglas, og nye fartsrekorder settes stadig.