Ferie på seilbåt

Å reise på ferie med seilbåt er den helt store drømmen til mange! Kanskje det er din? Det trenger faktisk ikke å koste så mye å leie en seilbåt, og faktisk kan det ende opp billigere enn et langt opphold på hotell. Enten du dagdrømmer om din helt egne seilbåt, eller du har planlagt å leie en, det er selvsagt mye å tenke på før du legger ut på din første seilas. Nedenfor følger noen tips, først til hva du ikke bør gjøre når du skal på ferie med seilbåt, og så noen forslag til tidsfordriv ombord på båt.

sailing vacation

Hva du ikke bør gjøre

Du bør ikke glemme at du trenger kompetanse når det gjelder sikkerhet. Du bør ikke ta lett på hvilke regler som gjelder for førerkort eller forsikring. Ikke glem medisiner mot sjøsyke, og andre apotekvarer du kan komme til å trenge. Ikke pakk kun sommertøy, husk at værforhold kan endre seg raskt. Du bør ikke planlegge for mye, men heller ikke glemme viktige detaljer. Glem frykten! Med litt god planlegging er det trygt å reise på seiltur. Til slutt hva du bør gjøre: sjekk denne youtube-kanalen for tips og inspirasjon!

Tips til tidsfordriv på det åpne hav

Det er ikke sikkert at det blir mye tid til å kjede seg, men dersom det trengs, bør du ha med deg noen alternativer. Bøker er bra – kanskje du endelig får tid til å lese den romanen? Brettspill tar liten plass. Finn et nettkasino som tilbyr free spins og fordriv noe av ventetiden med morsomme spilleautomater. Men, samtidig må du ikke glemme å nyte solnedganger, vakre kystlinjer, morsomme skyformasjoner og ikke minst stjernehimmelen mens du er ombord på seilbåten. Matlaging kan også være en morsom og ikke minst budsjettbesparende aktivitet. Vær kreativ med de lokale matvarene du finner.