Det rette pokercruiset for deg

Et pokercruise er overraskende nok en ganske rimelig ferie, spesielt når man tenker på hva det koster i dag for et cruise, uansett hvor ferden går. De beste pokercruisene tilbyr ikke bare matbuffet og rom for prisen – man får i tillegg gratis lugarservice og masse herlige aktiviteter å velge mellom. Man kan velge alt fra boblebad og spa til skøytebane og klatrevegger for de eventyrlystne. Og dette kommer så klart i tillegg til kveldsunderholdning i form av middag, show og kasinospill i fleng.

Det er viktig å kjenne til faktiske forhold

Når man spiller poker, og kanskje spesielt på pokercruise, er det essensielt at man oppdaterer seg på og forholder seg til de gjeldende reglene. De fleste pokercruise byr da også på flere ulike typer av eventer, og hver turnering kan ha spesielt tilpassede regler, selv om de fleste kjører med de kjente reglene. De fleste tilbyr Texas Hold’em med innsats fra 1 $ og oppover, Omaha med startpris på 4 $ (noen ganger høyere), samt No Limit Hold’em fra 1 $. På noen cruise finner man noen ganger tilbud for high rollers, slik at det bør finnes noe for de fleste pokerspillere på hvert skip.

Forskjellige spillere velger ulike pokercruise

Det er liten tvil om at noen pokerspillere krever både strengere regler og høyere innsatser enn de vanlige småspillerne vil legge ned tid på. DFDS Seaways har nå fått seg et pokercruiseskip, men de tilbyr foreløpig et meget begrenset utvalg av pokervarianter. Det er dog et lettvint alternativ for den nordiske skare som vil dra på pokercruise, og man finner både cash games og sit&go-turneringer ombord. Også Norwegian Cruise Line arrangerer en turnering i år. Man kan velge å reise til USA, og ta båten fra Fort Canaveral i november, og dette kan være en flott måte å flykte fra sure innledningen til den norske vinteren. Turneringen ender i Bahamas i begynnelsen av desember, og man kan kjøpe seg inn for alt fra 100 $ til 1.000 $.

Pokercruise – hvem passer de for?

Noen vil kanskje påstå at et pokercruise er mer som en attraksjon å regne, som en badepark eller et historisk bygg. Det vil nok være en overdrivelse, da mange av de som faktisk reiser på pokercruise er spillere som har en god del erfaring ved pokerbordet. Det finnes selvfølgelig noen cruise som passer perfekt for deg som er ny spiller, men WPTs cruise er ett eksempel på at også profesjonelle velger denne type reise. Et annet eksempel som må nevnes er pokerturneringen PCA – PokerStars Caribbean Adventure. Dette er nå er en stor, landfast, årlig pokerturnering, som trekker til seg folk fra hele verden – også nordmenn. Hele ni nordmenn deltok i 2015, og fem stykker var med i finalen på Bahamas i januar i år.

Så legg til rette for en annerledes ferie i år, og undersøk mulighetene for å sikre deg en tur med en tilbyder av pokercruise, eller kvalifiser deg på nett for en sjanse til å vinne inngangsbillett, reise og opphold – kanskje er det din tur å ha litt flaks denne sommeren? Man vet jo ikke før man har prøvd. Uansett vil et pokercruise bli en spennende, innholdsrik og ikke minst unik sommerferie for deg som liker å ha det gøy ved pokerbordet!